shadow_left
LogoHome arrow R&D arrow Brainwaves
Shadow_R

Hersengolven PDF Afdrukken E-mail

Hersengolven zijn kleine electrische vibraties, geproduceerd door de hersenen. Een Electro-Encephalogram (EEG) registreert deze vibraties door middel van kleine sensors die op het hoofd worden aangebracht.

Het hersengolf patroon kan worden ingedeeld in vier gebieden: Delta golven, Thêta golven, Alpha golven en Bêta golven. Op elk gegeven moment zijn alle vier types van golven actief, maar gewoonlijk is één type dominant. De toestand waar je geest zich in bevindt is genoemd naar het type hersengolf dat op dat moment dominant is.

Bêta golven (rood) representeren normaal bewustzijn gedurende de dag. In een gezonde bêta toestand, bent U alert en is uw aandacht gericht naar de wereld om U heen. Informatie wordt verzameld, problemen worden opgelost en kritieke afwegingen en beslissingen worden gemaakt. Met zeer dominante bêtagolven kunt U zeer gespannen zijn en nerveus of bovenmatig bezorgd (een indicatie van stress). In dat geval werkt het geheugen niet goed en kunnen concentratie problemen onstaan.

Alpha golven (groen) treden gewoonlijk op gedurende ontspanning, wanneer U zich kalm voelt en in balans. De wereld om U heen verliest haar gewicht en U glijdt gemakkelijk weg in dagdromen. In de ontspannen alpha staat, neemt uw vaardigheid om informatie op te nemen toe en U krijgt meer toegang tot uw geheugen. De alpha golven nemen toe wanneer U uw ogen sluit en U zich concentreert op uw innerlijk. Alpha golven fungeren als een brug tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn.

Thêta golven (blauw) nemen toe wanneer uw aandacht compleet gericht is op uw innerlijk. De thêta staat treedt op wanneer U slaapt of droomt. Thêta golven hebben te maken met verwerken, opslaan en onthouden van ervaringen. Ze spelen een belangrijke rol in peak ervaringen en creatieve inspiratie. Vaak bent U zich niet bewust van deze innerlijke processen.

Delta golven (paars) worden vooral aangetroffen gedurende droomloze slaap. Hoe dieper U slaapt, hoe lager de frequentie van uw hersengolven. In een delta staat bent U zich over het algemeen niet bewust van uw omgeving en situatie. 

Na veelvuldige training met de MindSurfer zijn alle hersengolf patronen en de bijbehorende ervaringen vrijelijk toegankelijk voor je aandacht en ben je in staat een bepaalde toestand zo lang in stand te houden als je wilt.